کاهش 9 میلیارد دلاری هزینه واردات غذا در جهان

طبق گزارش سازمان ملل، هزینه واردات غذا در جهان با استمرار اشباع عرضه نفت و کاهش هزینه‌های حمل و نقل که به عرضه گسترده همه کالاها از غلات گرفته تا شکر منتهی شده است، ۹ میلیارد دلار از برآورد قبلی کاهش یافت.
سازمان خواربار و کشاورزی ملل متحد (فائو) ارزیابی کرد کشورهای سراسر جهان ۱.۰۷۶ تریلیون دلار برای واردات غذا در سال ۲۰۱۵ هزینه کرده اند که پایین‌ترین هزینه در پنج سال گذشته و ۰.۸ درصد کمتر از رقم مورد پیش بینی فائو در اکتبر است و نخستین کاهش از سال ۲۰۰۹ به این سو به شمار می‌رود.
آمار فائو نشان داد هزینه واردات مواد غذایی با برداشت بالایی که عرضه جهانی را افزایش داده و به پایین آوردن هزینه‌ها کمک کرده است ۲۰ درصد کمتر از رکورد ۱.۳۴۵ تریلیون دلار در سال ۲۰۱۴ بوده است. قیمتهای نفت در سال ۲۰۱۵ در پی مخالفت تولیدکنندگانی شامل عربستان سعودی و عراق برای محدود کردن عرضه برای سومین سال کاهش یافت. کاهش قیمت نفت هزینه‌های حمل را هم کاهش داد.
آدام پراکاش، اقتصاددان فائو اظهار کرد: هزینه‌های دام و غلات از نظر کاهش قیمت و کاهش حجم تجارت عامل کمتر شدن هزینه واردات غذا بوده اند. اُفت هزینه‌های حمل و نقل هم هزینه‌های واردات را کمتر کرده اند.
شاخص کالاهای کشاورزی سال ۲۰۱۵ را در پایین‌ترین سطح از سال ۲۰۰۶ به پایان برد. قیمتهای پایین‌تر انرژی هزینه‌های کود را هم کاهش داد.
به گفته کول مارتین، تحلیلگر ارشد کالا در موسسه بی ام آی ریسرچ، واردکنندگان بزرگ مواد غذایی در منطقه خاورمیانه و آفریقا از هزینه‌های پایین‌تر مواد غذایی سود می‌برند. کشورهایی مانند مصر که بزرگترین خریدار گندم است و اتیوپی که با کمبود شدید مواد غذایی روبرو هستند و به دلیل پدیده جوی ال نینو برداشت ضعیفی داشتند، نفع می‌برند.
بر اساس گزارش بلومبرگ، با وجود اینکه پایین آمدن قیمتها می‌تواند به مصرف کنندگان سود برساند اما قوی شدن ارزش دلار آمریکا ممکن است ذخایر ارزی کشورهای دیگر را تحت فشار قرار دهد زیرا کالاها به دلار قیمت گذاری می‌شوند و مصرف کنندگان در کشورهایی که ارز ملی آنها در برابر دلار اُفت چشمگیری پیدا کرده ممکن است ناچار شوند پول بیشتری بپردازند.

ایسنا